ANBI-status voor organisatie Corso Vollenhove

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) is officieel erkend als ANBI. Een ANBI is een organisatie die belastingvoordelen heeft in Nederland. Ook belangrijk is dat sponsoren nu voordeliger een donatie kunnen doen. ‘‘Goed nieuws voor onze organisatie en alle donateurs die Corso Vollenhove een warm hart toedragen’’, aldus de V.V.V.V.

De Belastingdienst kan binnen- of buitenlandse instanties als ANBI aanmerken. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI zet zich in voor het algemeen nut: dat kan een goed doel zijn, een kerk of een culturele instelling. Wie aan een ANBI een gift geeft, mag dit bedrag aftrekken van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Bovendien is de ontvangende instelling vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

De V.V.V.V. heeft daarnaast de status ‘culturele ANBI’ gekregen. Om die status te krijgen, moet een organisatie voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben weer een extra belastingvoordeel.