Fulnaho

startnr. 3

One shot

Oog in oog met elkaar.
Een vinger op de trekker.
Een laatste scherpe blik.
En dan… One shot!

Camera, set, ready, action!
Pak je camera en creëer jouw ‘One Shot’.

 

Notering: 7e plaats | 156,7 pnt

Corso Vollenhove | Mooiste bloemencorso

Wagenbouwgroep: Fulnaho
Bestaat sinds: 2008
Hoogste classificatie: 7e plaats
Bouwlocatie: Loonbedrijf Smit, Schaarweg 9  Sint Jansklooster

‘‘Al met al hebben we een aantal mooie prijzen binnengehaald, maar de ambitie is toch nog steeds wel om hoger in het eindklassement te komen’’

Wagenbouwgroep Fulnaho doet sinds 2008 mee aan het bloemencorso van Vollenhove. Fulnaho is opgericht door jongeren die elkaar ieder weekend troffen in het uitgaansleven of bij (sport)verenigingen. Het leek hen een goed idee om de naam ‘Fulnaho’ weer een nieuw leven in te blazen. Vollenhove werd namelijk in het jaar 944 al vermeld als ‘Fulnaho’. Ook kende Vollenhove eerder al een sportvereniging met deze naam, een mooie naam voor de basis van een nieuwe wagenbouwgroep.

De eerste creatie van deze wagenbouwgroep was ‘The Blues Brothers’. Hiermee behaalden ze een 13e plek en tevens de Aanmoedigingsprijs. De hoogste notering in het klassement van het bloemencorso is de 7e plaats, die Fulnaho in 2011 behaalde met ‘De Nomaden van Beltan’. In datzelfde jaar wonnen zij ook de Figuratieprijs. Fulnaho: ‘‘Dit is onder de wagenbouwers zeker een prijs die meetelt en daar zijn we dan ook nog steeds zeer trots op.’’ In 2014 bouwden ze ‘Mano Del Deseo’ en voor hun opvallende verlichting tijdens het Avondcorso kregen ze de Verlichtingsprijs. In 2019 hebben ze met hun “Comics” de 1ste publieksprijs weten te bemachtigen. ‘‘Al met al hebben we een aantal mooie prijzen binnengehaald, maar de ambitie is toch nog steeds wel om hoger in het eindklassement te komen’’, aldus de leden.

Corso Vollenhove | Mooiste bloemencorso
Corso Vollenhove
Corso Vollenhove