De Dahliakoningin, -prinses en -prins

Ieder jaar kiest Vollenhove een nieuwe Dahliakoningin, -prinses en -prins. Deze zijn een jaar lang hét gezicht van Corso Vollenhove en de V.V.V.V. (Vollenhoofse Vereniging voor Volksvermaken). Daarnaast zijn zij woordvoerders voor zowel TV als radio. Ook mogen zij prijzen uitreiken bij verschillende evenementen. Vooral in de week voorafgaande van het Corso is het een drukke periode voor de Dahliakoningin en Dahliaprins(es). In deze week staat onder andere een fotoshoot op het programma. Ook brengen zij een bezoek aan de inwoners van Nieuw Clarenberg (woonzorgcentrum) en gaan ze langs bij de verschillende wagenbouwgroepen om de startnummers uit te reiken. De belangrijkste taak is tijdens het Corso op zaterdag. Op die dag openen de Dahliaprinses en -prins het Kindercorso. Zij gaat voorop aan de stoet wagens in een mooie open auto. De Dahliakoningin heeft als taak dit te doen voor het Middag- en Avondcorso.

Dahliakoningin of Dahliaprins(es) zijn is vooral een leuke job. Net als een echte royalty worden zij in de watten gelegd, ze worden verzorgd door echte professionals en krijgen goede begeleiding. Het klinkt misschien spannend, maar het is vooral echt leuk!

Hoe krijg je deze felbegeerde titel? 

De titel Dahliakoningin’, Dahliaprinses’ of Dahliaprins’ krijg je echter niet zomaar. De Dahliakoningin wordt aan het begin van het jaar gekozen via een anonieme sollicitatieprocedure. Zij onthult zichzelf op de avond van de Ontwerpexpo. Tijdens de Ontwerpexpo onthullen de wagenbouwers hun maquettes en ontwerpen voor het komende Corso seizoen. De Dahliaprinses en -prins doen mee aan een echte verkiezingsavond tijdens de feestweek eind augustus. Tijdens deze verkiezingsavond zijn er verschillende rondes waarin zij zichzelf presenteren.

Meedoen?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meedoen aan de volgende verkiezing? Of weet je iemand die hier echt geschikt voor is? Lees dan onderstaande informatie eens goed door.

Dahliakoningin

Voor de Dahliakoningin zoeken wij een en spontane meid met een vlotte babbel. Je ontmoet veel mensen tijdens het Corso en het is daarom belangrijk dat je niet verlegen bent. Wij zoeken dus een echte queendie bekend is met het Corso Vollenhove. Het is namelijk belangrijk dat jij mensen meer kan vertellen over ons prachtige Bloemencorso. Verder is het een vereiste dat je minimaal 16 jaar bent. Herken jij jezelf hierin? Geef je dan op voor een onvergetelijke ervaring en misschien word jij wel gekroond tot onze nieuwe Dahliakoningin.

Dahliaprins(es)*

Voor de Dahliaprins(es) zijn wij op zoek naar een vrolijke en enthousiaste meid/jongen die zeker niet verlegen is. Je zal namelijk regelmatig in het middelpunt van de belangstelling staan en met mensen praten over jou als Dahliaprins(es) en over het Bloemencorso. Verder is het belangrijk dat je tussen de 9 en 12 jaar oud bent, of in groep 6, 7 of 8 zit.

Houd de social media van Corso Vollenhove in de gaten om je op te geven voor Dahliakoningin- of prins(es)!

 *Bij meer dan 10 aanmeldingen krijgen kandidaten uit Vollenhove voorrang.

Corso Vollenhove Bloemencorso Flowerparade Holland
Corso Vollenhove Bloemencorso Flowerparade Holland
Corso Vollenhove Bloemencorso Flowerparade Holland
Corso Vollenhove Bloemencorso Flowerparade Holland