Muziekprogramma

Het Bloemencorso van Vollenhove is meer dan alleen de corsowagens. Dit evenement wordt muzikaal ondersteund door verschillende dweilorkesten, muziekkorpsen en showbands. De organisatie van Corso Vollenhove zorgt er elk jaar weer voor dat er een aantal topkorpsen en showbands aanwezig zijn uit zowel binnen- als buitenland!

Voorafgaand aan het Corso zorgen de dweilorkesten alvast voor sfeer. De verschillende dweilorkesten laten hun muzikale talent horen, terwijl je aan het wachten bent tot de eerste corsowagens langskomen.

Helaas kan de Bandshow dit jaar niet doorgaan, vanwege de lagere bezetting van de muziekkopsen in verband met de vakantieperiode.

jeugdcorso korpsen 10:00

Middagcorso korpsen 14:00

Avondcorso korpsen 20:30

Dweilorkesten

Voor zowel het Middag- als Avondcorso hebben wij de volgende muziekkorpsen weten te strikken. 
Om te beginnen Show & Marching-band, Flora Band uit Rijnsburg. Toen zij de laatste keer in Vollenhove waren in 2017, waren zij net kampioen geworden op het onderdeel mars in de hoogste divisie op het WMC te Kerkrade. Wij zijn vereerd hen dit jaar terug te hebben in Vollenhove op ons Corso, want ze presteren nog altijd op het hoogste niveau, met vorig jaar nog een derde plek op het WMC op het onderdeel mars.
Daarnaast zal de 
Showbrassband Thalita uit Vlaardingen acte de préséance geven. Ook hier zijn wij heel blij mee. Thalita zal dit jaar hun kunnen vertonen op het NK mars en show op zaterdag 17 juni in Hasselt. Zij treden op in een uniform dat met elke vernieuwing nóg meer op dat van de Coldstream Guards lijkt, inclusief de karakteristieke berenmuts.
Geen onbekende in Vollenhove is het 
Pasveerkorps uit Leeuwarden. Zij hadden al een afspraak staan in hun drukke agenda op 26 augustus ’23, maar deze was komen te vervallen, zodat ook zij het vermaarde Corso van Vollenhove dit jaar muzikaal kunnen ondersteunen. Al sinds de jaren 70 behoort Pasveer tot de top. Dat bewijzen hun vele prijzen die zij behaalden nationaal en internationaal.
Een oude bekende dit jaar aanwezig op Corso Vollenhove 2023 is 
Showharmonie OBK uit Rhenen. OBK was een graag geziene gast op ons Corso. Het harmoniekarakter van het orkest zorgt voor warme klanken. Het repertoire is internationaal en divers.
Wat dichter bij huis hebben we 
Van Limburg Stirum Korpsen te gast uit Wezep. vLS is zeker ook geen onbekende op Corso Vollenhove en presteren altijd op hoog niveau. Vorig jaar wisten zij een dikke 1e prijs te behalen op het WMC bij het onderdeel ‘Marching’ in de hoogste divisie en bij het onderdeel ‘Show’ zijn ze zelfs wereldkampioen geworden in de één na hoogste divisie, de World division.
Tot slot zal het Middagcorso natuurlijk geopend worden door ons eigen 
Vollenhoofsch fanfare, die de show gaan stelen in hun vorig jaar gekregen nieuwe uniformen. Vorig jaar nog een eerste prijs gewonnen op het prestigieuze European Open Championships in het Duitse Rastede en onlangs succes geoogst met een optreden bij de carnavals optocht in Bonn.
Bij het Avondcorso zal Vollenhoofsch fanfare afgelost worden door 
St Joris Showband uit Hoogeloon. Wij zij blij als organisatie dat zij voor het Avondcorso naar Vollenhove willen komen en wij weten zeker dat St Joris een waardige aflosser is voor Vollenhoofsch fanfare. St. Joris Showband is een unieke marchingband in de Brabantse Kempen en misschien wel in heel Nederland. Een ware entertainer! Als dit een succes mag blijken en daar twijfelen wij eigenlijk niet aan, moeten zij een volgende keer maar eens langer naar Vollenhove komen.