Over Corso Vollenhove

Corso Vollenhove

Op zaterdag 24 augustus 2024 is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar: Corso Vollenhove! Verschillende wagenbouwgroepen strijden tegen elkaar om de mooiste corsowagen neer te zetten. Deze wagens worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit kenners uit het hele land. Daarnaast mogen de toeschouwers bepalen wie de publieksprijs wint. Het Corso in Vollenhove is een culturele festiviteit dat gekoppeld is aan de feestweek, met als hoogtepunt het Bloemencorso op zaterdag.  

 

Tijdens de feestweek in Vollenhove zijn er verschillende activiteiten. De feestweek begint op de dinsdagavond met een muzikale opening door verschillende fanfares die rondgaan door de stad. Daarnaast is in de feestweek o.a. ook de jaarlijkse Dahliaprinses verkiezing en een spelletjesavond. Kortom, genoeg activiteiten voor elke leeftijd in de Corsoweek! Meer informatie over alle activiteiten is te vinden in het weekprogramma.

 

De kleurrijkste dag van het jaar

Op zaterdag is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar, de dag start om 10.00 uur met het Kindercorso. Gedurende de dag lopen er dweilorkesten rond en zijn er op verschillende locaties in de binnenstad van Vollenhove muzikanten te vinden. Ook voor de innerlijke mens is er voldoende keus. Je kan terecht bij het Food & Flowers Festival, waar je verschillende foodtrucks vindt. Voor ieder wat wils! Daarnaast kun je ook terecht voor een hapje en drankje bij de verschillende horeca in Vollenhove. Om 14.00 uur ’s middags en 20:30 uur ’s avonds is het tijd voor het ‘grote’ Corso: meerdere huizenhoge wagens rijden dan door de straten van Vollenhove. Een waar spektakel! De optocht is muzikaal omlijst door verschillende topkorpsen en fanfares uit zowel binnen- als buitenland. 

Elke corsowagen vertelt haar eigen verhaal, het onderwerp wordt door de groep gekozen en deze kunnen zij geheel naar eigen inzichten uitvoeren. Maar de wagens hebben allemaal één ding gemeen, en dat is dat ze versierd zijn met honderdduizenden dahlias. De bloemen waar het tijdens dit Corso allemaal om draait. Daarnaast worden de wagens ondersteund door figuratie, toneel, licht, geluid, beweging en special-effects om het beeld zo goed mogelijk naar voren te brengen. En dit is natuurlijk niet zomaar, er zit namelijk ook een competitie-element aan deze dag. Voor de start van avondrondes vindt namelijk de prijsuitreiking plaatst. Dit is elk jaar weer een zenuwslopend moment voor veel wagenbouwgroepen. Na het verlichte Avondcorso vindt er tot slot een tentfeest plaatst waar je kunt genieten van muziek en een drankje. 

Corso Vollenhove Bloemencorso Flowerparade Holland
Corso Vollenhove Bloemencorso Flowerparade Holland
Corso Vollenhove Bloemencorso Flowerparade Holland