Veelgestelde vragen

LET OP! Er zijn alleen dagkaarten te koop, GEEN losse kaarten voor het Middag- of Avondcorso!

In de voorverkoop kost een Corsoticket (dagkaart) €12,50 voor volwassenen (18+). Voor kinderen (4-17) is dit €7,- . De Corsotickets kun je online kopen in de voorverkoop. 
Je kunt ook op de dag zelf een kaartje kopen bij de ingang. De prijzen zijn dan wel hoger. Een ticket voor volwassenen (18+) is op de dag zelf €15,- en een ticket voor een kind (4-17) is €9,-.
Kinderen tussen de 0-3 jaar zijn gratis.
Tribunekaarten kosten €7,50 euro voor het Middag- óf Avondcorso. Deze kun je van tevoren online aanschaffen of bij de tribunes zelf kopen, mits er nog plaats is. De online voorverkoop van tribunekaarten sluit op de vrijdag vóór het Corso om 17:00. Houd er rekening mee dat je naast een tribunekaart ook altijd een entreebewijs nodig hebt om toegang te krijgen tot het Corso.

Corso Vollenhove vindt dit jaar plaats op 27 augustus.

Kindercorso: 10.00 uur

Middagcorso: 14.00 uur

Avondcorso: 20.00 uur

Leden ontvangen een programmafolder bij het ledenbandje. Geen lid? Geen probleem! Bij de ingang ontvang je op de dag van het Bloemencorso Vollenhove, zolang de voorraad strekt, een gratis programmafolder.

Nee, dit is niet nodig. Het Food & Flowers Festival vindt plaats op het Marten Kingmaplein en is toegankelijk met het corsoticket of ledenbandje. De Bandshow vindt plaats op het sportveld van voetbalvereniging V.E.N.O. en is vrij toegankelijk.

Er is rondom Vollenhove voldoende plaats om de auto gratis te parkeren. De verschillende parkeerlocaties staan bij alle toegangswegen duidelijk aangegeven. Meer informatie over het parkeren en de parkeerlocaties vind je hier.

Jazeker, er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden bij Hubo Drok. Deze staan ook aangegeven op de plattegrond. Daarnaast is er ook een locatie gereserveerd voor mindervaliden om het Corso te kunnen kijken. Deze locatie is direct naast de ingang.

Ja, het parcours is namelijk gesloten op de zaterdag van 7:00 tot 23:00. Verplaats je je binnen het parcours, dan is een toegangsbandje of kaartje verplicht. Je werkgever kan contact opnemen met het bestuur van de V.V.V.V. Er geldt namelijk een speciale regeling voor dit soort situaties. 

Tijdens het Corso kun je de hele dag door terecht op het Food & Flowers Festival, te vinden op het Marten Kingmaplein (op het plein bij de Coop & de Aldi) en is open vanaf 12.00 uur. Daarnaast heeft Vollenhove een ruim aanbod aan restaurants en eetgelegenheden waar je ook terecht kan voor een hapje en drankje.

Ja, het is mogelijk om je hond(en) mee te nemen, maar houd deze te allen tijde kort aangelijnd. Denk hierbij wel aan het belang van het dier. De bands en de wagens maken veel geluid. 

Leuk dat je interesse hebt in het Corso! Via de contactpagina kom je met ons in contact. Vul hiervoor het contactformulier in en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van het bestuur of de betreffende commissie.