Veelgestelde vragen

De kleurrijkste dag van het jaar is ieder jaar te vinden in het pittoreske stadje Vollenhove! De dag start met het Jeugdcorso om 10.00 uur en met een compleet dagprogramma is dit het perfecte dagje uit in de zomervakantie voor jong en oud. Volop entertainment, eten en de meest bijzondere creaties zijn er tijdens het bloemencorso te vinden. Let op: Er zijn alleen dagkaarten te koop, GEEN losse kaarten voor het Jeugd-, Middag- of Avondcorso. 

Het is verstandig om je kaarten vooraf aan te schaffen via de webshop, om zo een lange rij bij de kassa’s te voorkomen. Heb je nog geen tickets? Koop ze dan nu: 

Kijk voor alle informatie over het kopen van tickets op de pagina Tickets kopen.
Je kunt ook op de dag zelf een kaartje kopen bij de ingang. Hou er dan wel rekening mee dat de tickets aan de kassa duurder zijn dan online.

Ook tribunekaarten kun je van tevoren online aanschaffen of bij de tribunes zelf kopen, mits er nog plaats is. De online voorverkoop van tribunekaarten sluit op de vrijdag vóór het Corso om 17:00. Houd er rekening mee dat je naast een tribunekaart ook altijd een entreebewijs nodig hebt om toegang te krijgen tot het Corso.

Als organisatie van het Corso hebben wij het bestellen van tickets uitbesteed. Voor vragen of wanneer je bijvoorbeeld je tickets niet ontvangen hebt na het bestellen kun je een e-mail sturen naar cs@twelveticketing.eu.

Corso Vollenhove vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 augustus.

Jeugdcorso: 10.00 uur

Middagcorso: 14.00 uur

Avondcorso: 20.00 uur

Leden ontvangen een programmafolder bij het ledenbandje. Geen lid? Geen probleem! Bij de ingang ontvang je op de dag van het Bloemencorso Vollenhove, zolang de voorraad strekt, een gratis programmafolder.

Nee, dit is niet nodig. Het Food & Flowers Festival vindt plaats op het Marten Kingmaplein en is toegankelijk met het corsoticket of ledenbandje. 

Er is rondom Vollenhove voldoende plaats om de auto gratis te parkeren. De verschillende parkeerlocaties staan bij alle toegangswegen duidelijk aangegeven. Meer informatie over het parkeren en de parkeerlocaties vind je hier.

Jazeker, er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden bij Hubo Drok en aan de haven. Deze staan ook aangegeven op de plattegrond. Daarnaast is er ook een locatie gereserveerd voor mindervaliden om het Corso te kunnen kijken. Deze locatie is direct naast de ingang.

Ja, het parcours is namelijk gesloten op de zaterdag van 7:00 tot 23:00. Verplaats je je binnen het parcours, dan is een toegangsbandje of kaartje verplicht. Je werkgever kan contact opnemen met het bestuur van de V.V.V.V. Er geldt namelijk een speciale regeling voor dit soort situaties. 

Tijdens het Corso kun je de hele dag door terecht op het Food & Flowers Festival, te vinden op het Marten Kingmaplein (op het plein bij de Coop & de Aldi) en is open vanaf 12.00 uur. Daarnaast heeft Vollenhove een ruim aanbod aan restaurants en eetgelegenheden waar je ook terecht kan voor een hapje en drankje.

Ja, het is mogelijk om je hond(en) mee te nemen, maar houd deze te allen tijde kort aangelijnd. Denk hierbij wel aan het belang van het dier. De bands en de wagens maken veel geluid. 

Leuk dat je interesse hebt in het Corso! Via de contactpagina kom je met ons in contact. Vul hiervoor het contactformulier in en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van het bestuur of de betreffende commissie. 

Corso Vollenhove zal worden uitgezonden via een livestream. Houd hiervoor de website en onze social media kanalen in de gaten. 

Bij alle groepen is iedereen welkom om in de Corsoweek een steentje bij te dragen aan de bijzondere Corso-creaties. Vooral op de donderdag en vrijdag voor het Bloemencorso kunnen de wagenbouwers alle hulp gebruiken om de honderduizenden dahlia’s op tijd op de wagens te krijgen. Op de zaterdag voor het Corso kun je een kijkje achter de schermen nemen in de bouwschuren/tenten en wordt iedereen hartelijk ontvangen tijdens de Open Dag en Dahliaroute.