Pers

Welkom op de perspagina van Corso Vollenhove. Hier vind je alles wat je als pers nodig hebt voor de kleurrijkste dag van het jaar. Denk aan perskits, informatie over hoe je je kunt accrediteren als pers en andere relevante informatie. Natuurlijk is pers tijdens Corso Vollenhove van harte welkom. Ieder jaar komen er dan ook tientallen journalisten en fotografen van diverse media naar Vollenhove om dit grootse evenement met tienduizenden bezoekers te verslaan. 

Algemene informatie

Voor alle pers- en nieuwsberichten klik hier. 

Voor de bereikbaarheid van ons evenement klik hier. 

Voor een plattegrond van ons evenement klik hier. 

uitslagenlijst

De uitslag van Corso Vollenhove zal na de prijsuitreiking van 19.30 uur worden geplaatst bij de nieuwsberichten.

Beeldmateriaal

Voor gebruik van beeldmateriaal, download onze perskit(s) via onderstaande links. 

Perskit 2023

Perskit 2022

Pers accreditatie aanvragen

Je kunt je via onze pers-coördinator pers accreditatie aanvragen. Met de pers accreditatie kun je langs het parcours foto’s en video’s maken tijdens ons evenement.

Wil je een pers accreditatie aanvragen? Of heb je een specifieke vraag? Stuur dan een email naar: pers@corsovollenhove.nl.

voorwaarden persaccreditatie

Voor een pers accreditatie kom je alleen in aanmerking, als we kunnen verwachten dat de beeldopnames zullen leiden tot een publicatie over Corso Vollenhove.

Bij voorkeur ben je in het bezit van een perskaart (of kunt je dit op een andere manier duidelijk aantonen).

Er wordt geen pers accreditatie verleend aan personen die geen aantoonbare journalistieke functie bekleden.

Werk je voor een (internet)website, dan gaan wij ervan uit dat je geen commercieel oogmerk hebt (dus geen -tijdens het Corso gemaakt- beeldmateriaal zult verkopen).

Een pers accreditatie verkregen bij een eerder Corso, geeft niet automatisch recht op een nieuw pers accreditatie in een volgend jaar.

voorwaarden en aandachtspunten

Voor de plattegrond van ons evenement, klik hier. 

Als pers en onze bezoekers zijn op dit evenemententerrein vrij om te genieten van ons Corso en beelden te maken. Dit met uitzondering van de hieronder aangegeven gebieden welke niet toegankelijk zijn.

Tijdens de optocht is er een enkel gebied niet toegankelijk voor pers (*). Dat is het volgende gebied: fotovrije zone. Zie hiervoor de plattegrond.

Voorafgaand en tijdens de optocht is het opstelterrein niet toegankelijk voor publiek en pers(*). Zie hiervoor de plattegrond. 

Het filmen met handheld, draagbare camera is geen probleem. Het gebruik van drones is niet toegestaan, tenzij er onder bepaalde voorwaarden vooraf schriftelijke goedkeuring vanuit onze organisatie is gegeven. Wanneer u meer wil gebruiken dan handheld of draagbare camera’s dan horen wij dat graag, zodat we samen naar een locatie/oplossing kunnen zoeken.

Bezoekers van ons evenement worden er in de voorwaarden op gewezen dat er foto’s gemaakt worden en dat er gefilmd kan worden. Uiteraard dien je bij het filmen zelf de wettelijke regels hiervoor in acht te nemen. Bij het close-up filmen van mensen of objecten (woningen etc.) graag zelf ter plaatse toestemming vragen en dit vastleggen.

Graag verzoeken wij om ons logo en/of de naam: Corso Vollenhove in beeld te brengen. Ons logo is op te vragen via pers@corsovollenhove.nl. Indien het mogelijk is graag ook vermelding van onze website: www.corso-vollenhove.nl. Bij de credits kunt u vermelden: Corso Vollenhove, indien anders vermeld bij de foto’s in de perskit.

Indien je nog verzoeken hebt voor medewerking vanuit onze organisatie wil je dit dan per email uiterlijk één week voor het Corso aangeven?

Tijdens het Corso draag je altijd (tijdens uw werkzaamheden) de pers accreditatie duidelijk zichtbaar.

Je volgt, tijdens de werkzaamheden als pers, de aanwijzingen van politie en/of medewerkers Corso Vollenhove direct en zonder discussie op.