Programma 2023

Het mooiste verlichte bloemencorso van Nederland

De kleurrijkste dag van het jaar vind je ieder jaar in Vollenhove. Maanden werken de wagenbouwers aan de prachtige bloemenwagens, versierd met miljoenen dahlia’s. Dit is niet het enige wat 26 augustus 2023 zo speciaal maakt, er is namelijk nog veel meer te doen dan alleen naar het Corso kijken. De dag begint met een Jeugdcorso, waar honderden kinderen ieder jaar aan mee doen en het Middagcorso en het sfeervol verlichte Avondcorso zijn de highlights van de dag. Er is een Foodtruckfestival (Food & Flowers Festival) te vinden, er is straattheater, verschillende horeca pleinen, een kinderplein en dweilorkesten die de dag compleet maken. Aan het einde van het Avondcorso nog niet genoeg gehad? Breng dan nog een bezoekje aan het tentfeest op het evenemententerrein (niet inbegrepen bij het ticket)
Let op: Dit jaar komt de Bandshow, die na het Middagcorso plaatsvond, te vervallen. 

Vanaf 07.00 uur is het parcours volledig gesloten voor verkeer. Dit betekent dat iedereen die het parcours op wil een geldig entreebewijs bij zich moet hebben!

Bezoek het Jeugdcorso dat bestaat uit diverse bloemenwagens, meer dan 500 verklede kinderen en verschillende jeugd topkorpsen.

Gezelligheid met een hapje en een drankje op het Marten Kingmaplein (bij de PLUS). Activiteiten voor de kinderen zijn te vinden op het Kinderplein (zie plattegrond).

Met diverse gezellige dweilorkesten in het centrum van Vollenhove.

Geniet van een kleurrijke stoet van 11 bloemenwagens die twee rondes door het centrum van Vollenhove rijden, ondersteund door de muzikale kunsten van verschillende top show- en marchingbands. 

Met diverse gezellige dweilorkesten in het centrum van Vollenhove.

De prijsuitreiking vindt plaats op de rotonde bij de tribunes, op het Corsokunstwerk. Wie gaat er dit jaar met de Ereprijs vandoor?

Tijdens het Avondcorso zijn de 11 bloemenwagens sfeervol verlicht en rijden twee rondes door het centrum van Vollenhove. Verschillende top show- en marchingbands ondersteunen de stoet wederom met hun muzikale kunsten. 

In de feesttent met de band ‘Prime’.

Entree: Leden gratis / niet leden € 12,50. Kaarten zijn te koop aan de deur.