Programma 2024

Corso Vollenhove

De kleurrijkste dag van het jaar vind je ieder jaar in Vollenhove. Maanden werken de wagenbouwers aan de prachtige bloemenwagens, versierd met miljoenen dahlia’s. Dit is niet het enige wat 24 augustus 2024 zo speciaal maakt, er is namelijk nog veel meer te doen dan alleen naar het Corso kijken. De dag begint met een Jeugdcorso, waar honderden kinderen ieder jaar aan mee doen en het Middagcorso en het sfeervol verlichte Avondcorso zijn de highlights van de dag. Er is een Foodtruckfestival (Food & Flowers Festival) te vinden, er is straattheater, verschillende horeca pleinen, een kinderplein en dweilorkesten die de dag compleet maken. Aan het einde van het Avondcorso nog niet genoeg gehad? Breng dan nog een bezoekje aan het tentfeest op het evenemententerrein (niet inbegrepen bij het ticket)
Let op: Ook dit jaar komt de Bandshow, die na het Middagcorso plaatsvond, te vervallen. 

 

Het programma is nog niet definitief

Vanaf 07.00 uur is het parcours volledig gesloten voor verkeer. Dit betekent dat iedereen die het parcours op wil een geldig entreebewijs bij zich moet hebben!

Bezoek het Jeugdcorso dat bestaat uit diverse bloemenwagens, meer dan 500 verklede kinderen en verschillende top jeugdkorpsen.
Gezelligheid met een hapje en een drankje op het Marten Kingmaplein (bij de PLUS) en het Voorpoortplein. Activiteiten voor de kinderen zijn van 11.00 tot 15.00 uur te vinden op het Kinderplein (zie plattegrond).
Met bekende dweilorkesten en spetterend straattheater op het parcours.
De prijsuitreiking vindt plaats op ‘de Dahlia’, het Corso kunstwerk op de rotonde, aan de Weg van Rollecate bij de tribunes.
Geniet van een kleurrijke stoet van 11 bloemenwagens die twee rondes door het centrum van Vollenhove rijden. De huizenhoge praalwagens worden afgewisseld door marching- en showbands van het hoogste niveau.
Opnieuw zorgen dweilorkesten en straattheater alvast voor gezelligheid op het parcours.
De prijsuitreiking vindt plaats op ‘de Dahlia’, het Corso kunstwerk op de rotonde, aan de Weg van Rollecate bij de tribunes. Het Corso kunstwerk is de grote stalen dahlia op het midden van de rotonde. Wie gaat er dit jaar met de Ereprijs vandoor?
Tijdens het Avondcorso zijn de 11 bloemenwagens sfeervol verlicht en rijden twee rondes door het centrum van Vollenhove. Verschillende top show- en marchingsbands ondersteunen de stoet wederom met hun muzikale kunsten.

In de feesttent met KARAMBAM!, Willie weltmeister en Altijd larstig & Rob Gasd’rop.

Entree: Leden gratis / niet leden € 12,50. Kaarten zijn alleen te koop aan de deur.

De programmafolder voor 2024 is in de maak, hier de folder van vorig jaar.

Plattegrond Corso Vollenhove