Corso Vollenhove en Stadsbrouwerij Vollenhove lanceren samen een exclusief biertje

In een unieke samenwerking tussen Corso Vollenhove en Stadsbrouwerij Vollenhove is er een exclusief biertje gebrouwen: ‘Bouwers Blond’. ‘‘Dit blonde bier is speciaal ontwikkeld om de creatieve geest en de harde werklust van de Corsobouwers te eren’’, aldus beide partijen. De eerste batch van Bouwers Blond is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van slechts 360 stuks.

“We zijn blij met een mooie samenwerking met onze stadsbrouwerij’’, zegt Claudia Lassche, voorzitter van de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). “Speciaal voor de Corsoliefhebber hebben zij een Corsobiertje gebrouwen. Het kleurrijkste biertje van Nederland! Zo is er nóg een extra mogelijkheid om te genieten van het Corso. Een prachtig initiatief.”

Stukje verbinding
Stadsbrouwerij Vollenhove, bekend om haar ambachtelijke bier dat gebrouwen wordt in het nieuwe Paviljoen Zwemlust aan De Voorst, ziet deze samenwerking als de perfecte gelegenheid om lokale tradities te combineren met de ambachtelijke brouwkunst. “Het Corso is een stukje verbinding, iets waar we allemaal in Vollenhove op onze eigen manier aan meehelpen”, voegt Cees Tuytel, hoofdbrouwer bij Stadsbrouwerij Vollenhove, toe.


“Zo is het bloemencorso niet meer weg te denken. Wanneer je hier komt wonen, dan weet je niet wat je overkomt, je wordt er echt in meegezogen. Wij zijn als startende brouwerij erg trots dat we een steentje kunnen bijdragen aan dit mooie evenement.”

Bijzonder etiket
Bouwers Blond is een hoppig blond bier met een alcoholpercentage van 6,7%. Dit bier is verfrissend, dorstlessend en heeft een bittere nasmaak dankzij de extra hop. Het etiket wijkt af van wat iedereen gewend is van Stadsbrouwerij Vollenhove. Zo is er door de PR-Commissie van Corso Vollenhove een etiket ontworpen dat toegewijd is aan de kleurrijkste dag van het jaar en aan dat van de Corsobouwer.

“Binnen de PR-Commissie liepen wij al enige tijd met het idee om een écht Corso biertje te laten maken’’, laat Johan Vis, één van de PR- leden weten. “Na veel overleg is dit unieke etiket eruit gekomen. Een ode aan alle Corsobouwers en de herkenbaarheid van Corso Vollenhove.”

Verkrijgbaarheid
Het bier is op zaterdag 29 juni, twee maanden voor de kleurrijkste dag van het jaar, in beperkte oplage van 360 stuks te reserveren via een bestellijst tijdens de vrijmarkt bij De Burght. Bouwers Blond is te reserveren zolang de voorraad strekt voor 3,50 euro per flesje van 330ml. De organisatie: ‘‘Wees er snel bij, want op is op!’’

Het afhalen zal plaatsvinden op zaterdag 13 juli tussen 09.00 uur en 12.00 uur in de Vlasschuur. (Pinnen mogelijk) ‘‘Via de populaire bierapp ‘Untappd’ is het mogelijk om Bouwers Blond ook te ontdekken en te beoordelen. Vergeet zeker niet je beoordeling achter te laten!’’