De Dahliaprinses en -prins van Vollenhove zijn geworden…

Vollenhove heeft drie kersverse nieuwe gezichten voor het Corso van aanstaande zaterdag en voor de Vollenhoofse Vereniging voor Volksvermaken. Na twee jaar niet vanwege corona, konden er gisteravond in een bomvolle feesttent weer een Dahliaprinses en -prins worden verkozen. Roos Winter (10) mag zich ‘Dahliaprinses 2022’ noemen en naast haar op de auto komt Dahliaprins Ralph Hendrix (10). De koningin werd voor het eerst al begin dit jaar bekendgemaakt tijdens de Ontwerpexpo. Margrietha Versprille (22) mag het gewilde kroontje dragen. Alle drie wonen in Vollenhove.

‘‘Wat fijn dat we hier weer met z’n allen kunnen zijn’’ begon speaker en tevens oud- Dahliakoningin Janine Renes de avond in de feesttent op het evenemententerrein achter De Burght. Het was er gezellig druk met ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, vriendjes en andere geïnteresseerden. De avond ging iets later dan anders van start, want er was eerst een Street Parade vanaf 19.00 uur. Muziekkorpsen met een regionaal karakter trokken door Vollenhove, als opening van de feestweek. Rond 20.00 uur kwamen zij uit in de feesttent.

Acht kandidaten

Na een wervelende openingsact door verschillende groepen van Danscentrum Artistique, kwamen de kandidaten voor dit jaar op het podium. Maar liefst zeven meiden hadden zich opgegeven om de nieuwe Dahliaprinses te worden: Lynde Feenstra (10), Ashleigh Busman (11), Maaike Jordens (10 jaar), Kato Dierkes (10 jaar), Juune Kooiker (11 jaar), Hong Ge van Heerde (10) en dus Roos Winter (10). Zij kregen luid applaus en er waren zelfs spandoeken gemaakt.
Thema van de avond was ‘dromen, fantasie en sprookjes’, er was een voorstelronde, een spelletjesronde en een ronde waarin de dames hun droomjurk lieten zien en de prins zijn droomvervoer. Voor de verkiezing van de prins was Ralph Hendrix (10) de gedroomde kandidaat. Muziek en licht werden verzorgd door Dance Fever.

Onder de indruk

De juryleden, afkomstig van buiten Vollenhove, waren onder de indruk. ‘‘Jullie zien er prachtig uit en zijn ontzettend enthousiast, wat hebben jullie het goed gedaan. Het was een lastige keuze.’’ Roos en Ralph gingen er met de winst vandoor. Roos kreeg de sjerp en het kroontje uit handen van haar voorgangster, Dahliaprinses 2019 Kim van der Meulen. De eerste Dahliaprins van Vollenhove, Ruben Bakker, kon er niet bij zijn. Daarom feliciteerde Dahliakoningin Margrietha Versprille, de nieuwe prins.
Margrietha is de 34ste koningin en nam eind april het stokje over van Jeanine Wijnand. Zij is de langstzittende Dahliakoningin tot nu toe, want ze was te zien bij het Corso in 2019. De koningin wordt niet meer verkozen in de feesttent. Kandidates kunnen sinds een aantal jaren anoniem solliciteren.

Ketting

Aan het einde van de avond bedankte Han Knol, voorzitter van de V.V.V.V., iedereen die zich had ingezet voor de avond.
Roos Winter zit op Kindcentrum Het Kompas. Ze wordt blij van ‘kletsen met gezellige mensen’, danst, acteert, zingt en maakt zelf sierraden. Zo ontwierp ze een ketting met ‘Dahliaprinses’ voor de winnares van de avond. Die mocht ze uiteindelijk zelf omdoen. ‘‘Ik heb heel veel zin in zwaaien en leuke dingen doen.’’ Extra speciaal was dat ze gisteren ook nog haar verjaardag vierde: een verjaardag om nooit te vergeten.
Ralph Hendrix zit op de St. Martinusschool. Hij liep zelfverzekerd en met grote glimlach over het podium. Hij houdt van tennissen, afspreken met vrienden, lezen en drummen. De prins helpt graag zijn vader bij wagenbouwgroep Nameless. ‘‘Nu zie ik het Corso een keer van een andere kant. Tot snel!’’ Als droomvervoer koos de autoliefhebber voor een Ferrari. Of hij daar zaterdag mee rondgaat, is nog even afwachten.
Margrietha is blij met de winnaars. ‘‘Ze zijn zo leuk!’’ Zelf is ze deze week ook nog druk bij De Vereniging met het bouwen.

Een jaar lang

Deze week hebben de dames en heer een vol programma. Ze hebben onder andere een fotoshoot en gaan langs bij de wagenbouwers. Roos en Ralph zijn op zaterdag te zien bij het Kindercorso om 10.00 uur en Margrietha bij het Middagcorso om 14.00 uur en het Avondcorso om 20.00 uur. Daarna zijn ze nog een jaar lang het gezicht van Vollenhove en het Corso. Meer informatie over Corso Vollenhove is te vinden op social media of op corso-vollenhove.nl.