Eerste sponsoravond Corso Vollenhove groot succes

Voor de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken zijn sponsors onmisbaar. Donderdagavond 23 maart kwamen er zo’n 65 mensen van 40 verschillende bedrijven samen in Stadspaleis OldRuitenborgh. Daar werden ze getrakteerd op een avondvullend programma met spreker Keje Molenaar, een leuke quiz en volop tijd om bij te praten. De sponsoravond was een groot succes en zal een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Keje Molenaar: sportman, advocaat en ondernemer

Spreker Keje Molenaar is net zo kleurrijk als het Corso. Keje Molenaar is één van de weinige voetballers die furore maakte bij Ajax én Feyenoord. Ook haalde de geboren en getogen Volendammer het Nederlands elftal, als snelle en begaafde rechtervleugelverdediger, maar Molenaar bleek meer dan een gemiddelde profvoetballer. Hij volgde gedurende zijn voetballoopbaan een rechtenstudie en groeide uit tot de topadvocaat die hij al 33 jaar is. Molenaar, schoonvader van Matthijs de Ligt, werkte in een maatschap en is de laatste zeven jaar actief als zelfstandig ondernemer. Als raadsman stond hij Johan Cruijff bij tijdens diens fluwelen revolutie bij Ajax in 2010. Op dit moment wordt zijn naam genoemd bij FC Volendam, waar voorzitter Jan Smit en trainer Wim Jonk hem dolgraag willen binnenhalen als vicevoorzitter. Dat dit niet doorging, leidde tot een heuse dorpsrel, waarbij Molenaar zelfs aangifte deed tegen een RVC-lid wegens smaad en laster. Aan de hand van interviewer Eddy van der Ley leverde alles bij elkaar een interessant gesprek op waar de aanwezigen volop gelegenheid kregen tot het stellen van vragen. Al met al genoeg stof voor een onderhoudende avond over vrijheid, ondernemerschap, voetbal en nog veel meer.

Dat de sponsoren ook wel van een beetje onderlinge competitie houden, bleek tijdens de quiz. Uiteindelijk ging De Echte Groenteman Simon Dragt er met de prijs vandoor: een gesigneerd boek van Eddy van der Ley. Daarna was er volop gelegenheid om na te praten en te netwerken als ondernemers onder elkaar.

Sponsoren in het zonnetje

Corso Vollenhove is onmogelijk te organiseren zonder sponsoren. Veel ondernemers uit Vollenhove en de wijde omgeving steunen het Corso, alle activiteiten in de feestweek en de Corsocolleges. Omdat dit zeker niet vanzelfsprekend is, heeft de V.V.V.V. in 2022 het sponsorbeleid beter op papier gezet. Er is nu meer aandacht voor alle ondernemers die hun bijdrage leveren. De tegenprestatie is duidelijker: de sponsoren komen beter in beeld, kunnen in de Corsoweek genieten van een speciaal sponsorontbijt en vanaf dit jaar komt daar de inspirerende sponsoravond bij. Op deze manier kunnen sponsoren elkaar leren kennen, en laat de V.V.V.V. haar waardering beter blijken.

Wilt u ook sponsor worden van de evenementen van de V.V.V.V? Neem dan gerust contact op met sponsoring@corsovollenhove.nl. Misschien bent u er volgende sponsoravond dan ook bij!