Interview met Nina Hartman, de nieuwe Dahliakoningin

Vrijdagavond 28 april, tijdens de Ontwerpexpo, is de Dahliakoningin van 2023 onthuld. Tijd om haar wat beter te leren kennen.

Hee Nina! Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je? Waar kom je vandaan?

Ik ben Nina Hartman, 28 jaar en woon in Vollenhove samen met mijn vriend. Oorspronkelijk kom ik uit Hasselt, maar inmiddels ik nu al 20 jaar in Vollenhove. Ik werk als doktersassistente op de kaakchirurgie in ziekenhuis ISALA in Zwolle.

Wat zijn je hobby’s en/of wat vind je leuk om te doen?

Een uit de hand gelopen hobby is sieraden maken! Ik heb een eigen website; Nina-Creations. Ik maak bijvoorbeeld oorbellen van fimo klei. Verder ben ik dansinstructrice bij Dancestudio de Zwarte in Vollenhove. Stilzitten kan ik niet.

Wat was je motivatie om te solliciteren naar Dahliakoningin?

Eigenlijk twijfelde ik al jaren om mij op te geven, maar ik vond het te spannend. Doordat mijn vriendin Margrietha afgelopen jaar Dahliakoningin was en ik zag hoe leuk zij het vond, dacht ik: ‘ja, nu ga ik mij nu écht opgeven’.

Ben je zelf ook actief bij een wagenbouwgroep?

Nee, wel eens geholpen bij verschillende wagens met de plaknachten, wat enorm gezellig is!

Hoe ben je in aanraking gekomen met het Corso?

In groep 4 ben ik in Vollenhove komen wonen, dus dan wordt het er met de paplepel ingegoten. Ik weet nog heel goed mijn eerste keer Corso, we beelden toen met school ‘Uit je dak in een vuilniszak’ uit. Het hoogtepunt was het winnen van het frommelcorso op de basisschool de Voorpoort! Elk jaar is het Corso voor mij het grootste en mooiste feest van het jaar. Vakanties worden er dan ook altijd om heen gepland!

Wat is je leukste herinnering aan het Corso?

De Corsodag zelf, eigenlijk vind ik elk jaar alles mooi aan die dag. Daarna gaan we met z’n allen op zondag gezellig de tent in een feestje maken, maar ik heb dus niet echt een speciaal moment. Nu wel natuurlijk ;)! Vorig jaar was wel een mooi moment dat mijn vriendinnetje Margrietha ten huwelijk werd gevraagd.

Wat hoop je in te brengen als Dahliakoningin aankomend Corso jaar?

Waar ik zelf nog heel benieuwd naar ben, is de rondgang bij de wagenbouwgroepen op de donderdag om de startnummers rond te brengen. Dan is iedereen natuurlijk druk bezig, de puntjes op de ‘i’ aan het zetten. Een leuk en mooi moment om langs te gaan!

En tot slot nog een laatste vraag…Wat lijkt je het allerleukst op de dag zelf?

Om zelf het Corso te mogen openen op de auto natuurlijk, ik kijk er nu al enorm naar uit!

Dankjewel Nina! Op naar zaterdag 26 augustus!

Margrietha, Dahliakoningin 2022 en Nina, Dahliakoningin 2023