Welkom bij Corso Vollenhove

Nameless

Nameless

facebook-icon twitter-icon

Biography

Nameless is sinds 1996 deelnemer aan het Corso van Vollenhove. De groep heeft al heel wat bekers in hun prijzenkast staan. In het jaar 2001 won Nameless voor de eerste keer de ereprijs. Dat deden ze met ‘The adventures of Teddy Ruxpin’. Na een periode waarin ze meerdere keren op de -mooie, maar toch ook wel vervelende- tweede plek eindigden, wisten ze in 2011 weer de felbegeerde ereprijs te winnen. De creatie waarmee ze dat deden was ‘Vergeten leven aan de Zuiderzee’. Ze hadden de smaak te pakken en wonnen ook in 2012 de ereprijs, dat jaar met ‘De Toren van Babel’. De groep bouwt aan de Vollenhoverweg. Het aantal leden ligt rond de 30 personen.

Website Corso Vollenhove - Corsogroepen - Nameless leden

Mooiste ereprijs

In 2015 werd door de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (4V’s) een online enquête georganiseerd ter ere van het 110-jarig jubileum. Iedereen kon stemmen op zijn of haar favoriete ereprijs van de afgelopen 25 jaar. Nameless won met hun ereprijs ‘Vergeten leven aan de Zuiderzee’ uit 2011 de strijd om de titel ‘mooiste ereprijs’.

Website Corso Vollenhove - Corsogroepen - Nameless mooiste ereprijs

Meeste Verlichtingsprijzen

Naast een Middagcorso is er in Vollenhove ook ieder jaar een Avondcorso. Alle praalwagens worden dan prachtig verlicht en dat levert een magisch geheel op! De bouwers van Nameless zijn hier goed in, want de groep won maar liefst tien keer de Verlichtingsprijs. Zo ook weer in 2016: de jury vond ‘Medicijnman’ het mooist verlicht tijdens het Avondcorso.

Ontwerp 2017

In 2016 waren er veel positieve reacties voor ‘Medicijnman’ van Nameless. Ook de jury was enthousiast en beloonde de groep met een 3e plek. In 2017 hebben ze gekozen voor het ontwerp ‘Maan’, een idee van Jeroen Berk, Marco Bron & Henk Jan Roeten. Jeroen Berk is geen onbekende voor de groep; hij ontwierp bijvoorbeeld ook al ‘Vergeten leven aan de Zuiderzee’. Met ‘Maan’ behaalde Nameless een 2e prijs.

Bouwlocatie: Fam. Timmermans, Vollenhoverweg 28